Volgens directeur Michael Huis hiermee de traditionele werkwijze van de schadeherstelbranche. Die is "van oorsprong een passieve business: bedrijven wachten tot reparaties worden aangeboden. Met TotalRecol doorbreken we deze traditie en zoeken we de markt bewust op."

Op http://www.totalrecol.nl is de make-over in drie stappen te regelen: de gewenste kleur kiezen, prijs accepteren en afspraak maken. Huis vindt een nieuwe laklaag een aantrekkelijk alternatief voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto. "Het gebeurt steeds vaker dat mensen nog zeer tevreden zijn met hun auto, maar zijn uitgekeken op de kleur of zich ergeren aan de gebruikssporen. TotalRecol biedt deze groep consumenten de mogelijkheid om nog jaren te genieten van hun auto in een nieuw jasje."

Om een indruk te geven: een makeover voor een VW Golf kost incl. BTW 3511 euro, voor een Passat 4098 euro en voor een Fiat 500 3154 euro. Huis kondigt aan de komende tijd met meer initiatieven te komen die "een dimensie toevoegen aan de schadeherstelbranche." AH Autoschade Herstel is een onderdeel van The Alwaysbemobile Company.