Directeur Kjeld van Leeuwen zegt "het vrije ondernemerschap te missen. Ik wil zelf de regie over de toekomst van mijn bedrijf voeren. Binnen een formule met bijna honderd vestigingen heb je te maken met overlegstructuren die soms het proces vertragen. Dat past ons niet meer zo goed. Ik ben een ondernemer pur sang en wil graag zelf aan de knoppen zitten om snel te kunnen schakelen."

Op dit moment zijn beide partijen in gesprek over de afwikkeling en het tijdstip waarop het vertrek plaatsvindt. Daarnaast inventariseert ABS Autoherstel met welke ondernemers in Zuid-Nederland het de dekking in het verzorgingsgebied op peil kan houden.

ABS Autoherstel betreurt én respecteert het besluit om de samenwerking te beëindigen, aldus algemeen directeur Wijnand Mebius: "De gestuurde omzet vanuit ABS Autoherstel gaat over naar andere bedrijven in de regio. We hebben goed in kaart welke bedrijven in aanmerking komen om zich aan te sluiten bij onze formule. Met die ondernemers hebben inmiddels de eerste gesprekken plaatsgevonden. Het is de bedoeling dat de overgang geruisloos verloopt, zodat onze opdrachtgevers en klanten er geen hinder van ondervinden."