Met deze transactie breidt Care het aantal vestigingen uit naar 61 in Nederland en 13 in België. Met name in Brabant (Van Leeuwen zit in Best, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg) wordt de positie van Care verstevigd. Algemeen directeur Johan van Klinken spreekt van "een aanwinst voor ons bedrijf" en "verwacht dat de integratie soepel zal verlopen. Van Leeuwen en Care passen bij elkaar."

Kjeld en Marly van Leeuwen zeggen met de overname "een toekomstvaste oplossing te hebben gecreëerd voor onze organisatie."

Het nieuws over de overname komt ruim een week na het afscheid dat Van Leeuwen Autoherstel Groep eind mei nam van ABS Autoherstel. In een persbericht motiveerde Kjeld van Leeuwen die stap als volgt: "Ik mis het vrije ondernemerschap. Ik wil zelf de regie over de toekomst van mijn bedrijf voeren. Binnen een formule met bijna 100 vestigingen heb je te maken met overlegstructuren die soms het proces vertragen. Dat past ons niet meer zo goed. Ik ben een ondernemer pur sang en wil graag zelf aan de knoppen zitten om snel te kunnen schakelen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding