In toenemende mate eisen leasemaatschappijen en fleetowners dat men onderhoud en reparaties zo duurzaam mogelijk uitvoert. Verschillende leasemaatschappijen hebben een certificering door de stichting Duurzaam Repareren al in hun leverancierscontracten opgenomen. Nu ook schadeherstel voor certificering in aanmerking komt, sluiten ook de eerste verzekeraars aan, aldus Michael Huis, directeur AH Autoschade Herstel: "Dat steeds meer opdrachtgevers deze certificering wensen is voor ons een belangrijke drijfveer, maar niet de enige. Er is nu concreet wat ‘duurzaam’ is en daarmee een standaard in onze branche gekomen. Bovendien past dit naadloos in onze positionering die erop gericht is om onze klanten te helpen toegevoegde waarde te bieden."

De verwachting is dat alle vestigingen van AH Autoschade Herstel in de komende twee maanden gecertificeerd zullen worden door de stichting Duurzaam Repareren.