Dit zegt de verzekeraar naar aanleiding van de overcapaciteit in de autoschadeherstelbranche. Die trend leidt tot lagere vergoedingen van verzekeraars.

Zonder ingrijpende maatregelen zal de overcapaciteit in de branche volgens Achmea verder oplopen, tot meer dan veertig procent. Onlangs meldde Focwa dat zij de kwaliteit van het schadeherstel niet langer kan garanderen, als gevolg van lagere vergoedingen die verzekeraars geven. De winstmarges van herstelbedrijven zouden ernstig onder druk staan. Eljakim Caus, manager Strategie en Ontwikkeling bij de Claims Organisatie van Achmea, spreekt echter van een gezonde marktwerking. "De hierdoor ontstane overcapaciteit bij schadeherstellers mag uiteraard niet voor rekening komen van klanten van verzekeraars. Deze situatie vraagt om ingrijpende maatregelen van de branche zelf. Focwa drukt met deze uitspraak de bij haar aangesloten schadeherstellers ongewild in een ongewenste hoek."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding