Lag het percentage in 2011 op 28, in 2006 was het nog 25. Het grootste deel betreft ruitschades (tachtig procent), gevolgd door aanrijdingen (9,8 procent). Verder heeft Allsecur de invloed berekend van het aantal kilometers op de kans op schade. Een ritje van twintig kilometer per werkdag extra resulteert in vijftien procent meer kans op schade. De kans op schade is op zondag het kleinst: acht procent, tegen zestien à zeventien procent op andere dagen.

De kans op schade is in maart het grootst (35 procent). Deze piek komt door onverwachte vorst. Ook was er vorig jaar een schadepiek in juni (33 procent meer meldingen). "Deze werd veroorzaakt door een zware regenbui op 28 juni 2011. Het aantal schademeldingen lag bijna dertig keer hoger."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding