Het beeld als zouden de bedrijven ethische grenzen overtreden, strookt niet met het feit dat ze opereren In een zwaar gereguleerde en geautomatiseerde omgeving, vindt Focwa.

Ze reageert op de dubieuze rol die blijkens het ‘Convenant Aanpak Verzekeringsfraude’ schade- en ruitherstelbedrijven spelen in relatie tot verzekeringsfraude. Het document rept onder meer over verzekerden die opzettelijk schades aan motorvoertuigen zouden veroorzaken, om vervolgens het uitgekeerde geld te innen. Karel Bukholczer, secretaris Vereniging Focwa Schadeherstel, zegt dat zijn organisatie alleen een structurele bijdrage kan leveren aan fraudebestrijding als de gevallen binnen het domein van de schadeherstelbranche vallen. "Onterecht ingediende claims bij verzekeraars die verband houden met een verminderd  ethisch normbesef van verzekerden vallen zonder meer buiten dat domein."

Bukholczer zegt dat Focwa bereid is om deel te nemen aan de discussie over verzekeringsfraude en het convenant te ondertekenen – "mits daarvoor natuurlijk ook een uitnodiging komt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding