Daarvoor is de naam ED SHB in het leven geroepen. De eisen zijn gelijk aan die voor het basis-certificaat, aangevuld met een aantal specifieke eisen voor schadeherstel. Bedrijven die bijvoorbeeld duurzame lakken toepassen en gebruikte en herstelde onderdelen toepassen in plaats van nieuwe,  komen in aanmerking voor het certificaat ED SHB.

Bovag ontwikkelt het certificeringsprogramma Erkend Duurzaam voortdurend uit, zo meldt de belangenvereniging. "Hiervan is de variant voor schadeherstel het nieuwste voorbeeld." De brancheorganisatie lanceerde het label in 2009. Leden kunnen gecertificeerd worden als zij aantoonbaar duurzaamheid en MVO in hun bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. De onafhankelijke beoordeling is in handen van ARN. Ieder jaar moet het bedrijf bewijzen dat het voldoet aan de eisen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding