Medio volgende week hoopt directeur Philip van Houwelingen het groene licht te krijgen van de curator. De reddingsboei wordt geworpen door een investeerder uit Van Houwelingens zakelijke omgeving. Dankzij de constructie met eigen vermogen kan Lascare Carrosserie verder draaien zonder dat financiële steun van een bank nodig is. Dit tot opluchting van Van Houwelingen, die het faillissement mede toeschrijft aan de rigide opstelling van zijn regionale bank.

Lascare Carrosserie uit Sliedrecht levert las-, snij- en uitdeukapparatuur voor de Nederlandse autoschadeherstelbedrijven. Volgens de directie waren de slechte economie, en met name de situatie in de autoschadeherstelmarkt, de belangrijkste oorzaken van het faillissement. Naast Lascare Carrosserie BV opereert de werkmaatschappij Phitec Systems, die geen gevolgen ondervindt van het faillissement.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding