Het certificaat Erkend Duurzaam kan worden gezien als bewijs dat alle vestigingen duurzaamheid volledig hebben geïntegreerd in alle facetten van de bedrijfsvoering. Het certificaat kwam tot stand door een samenwerking tussen de Bovag en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Samen ontwikkelden zij op basis van het bestaande Erkend Duurzaam programma een aangepaste versie voor schadeherstelbedrijven.

"Uiteraard doen we al een groot aantal zaken om het milieu te ontlasten, maar door het certificaat gaan we nog een stap verder in milieuvriendelijk werken", aldus Erik Zomer, Manager UAS Schadeherstel. "Zo hebben we bijvoorbeeld recent geïnvesteerd in kunststoflasapparatuur waarmee wij kunststofbumpers repareren in plaats van deze te vervangen. Verder besteden we veel aandacht aan het verminderen van ons energieverbruik, bijvoorbeeld door gebruik te maken van restwarmte die vrijkomt uit onze spuitcabines."

UAS Schadeherstel heeft vestigingen in Baarn, Doorn, Eindhoven, Groningen, Utrecht en Zwolle en maakt deel uit van PGA Nederland NV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding