Volgens Huffnagel hebben deze insranties zich reeds "inspanningen getroost om hun organisatie met inspecteurs gereed te hebben om HiQure inspecties uit te voeren." Volgens hem geldt voor de schadeherstelbranche dat een streven naar kwaliteit en innovatie de basis vormt voor het borgen van de toekomst van de branche: "Met de implementatie van HiQure leveren we als branche zoals Minister Melanie Schultz Verhagen van het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur dit verwoordde, een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de verkeersveiligheid. Een verantwoordelijkheid die in feite een collectieve verantwoordelijk is omdat niet alleen de schadeherstelbranche, maar ook de verzekering- en leasebranche deze verantwoordelijkheid met zich meedragen."

Tijdens het congres werd bekend gemaakt dat Dekra Automotive reeds het eerste schadeherstelbedrijf heeft gecertificeerd voor HiQure. Dit was Autoschade Herstel Bekkers in Eindhoven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding