Bij de test werden op een metallic rode Alfa Romeo 156 vier soorten krassen gemaakt. In twee gevallen ging dat met behulp van een instrument uit de lakkenindustrie: een naald die met gewichten kan worden verzwaard en over een oppervlak heen kan worden getrokken. Zo is de kras over de hele lengte even diep.

Kassa bracht vier van deze (oppervlakkige) krassen aan op het dak van de testauto, gevolgd door twee diepere krassen aan beide zijkanten: één kras met een speciaal mes (eveneens gebruikt in de lakkenindustrie) en één met een gewone huissleutel. Vervolgens werden de beschadigingen behandeld met vijf (onherkenbaar gemaakte) verwijderaars. Behalve op het resultaat werd bij de test ook gelet op het gebruiksgemak en de begrijpelijkheid van de handleiding.

Geen enkel product bleek de krassen overtuigend en volledig weg te kunnen werken. Wel waren de handleidingen over het algemeen duidelijk (al was bij één middel de gebruiksaanwijzing slechts in het Duits beschikbaar). Het oordeel over het gebruiksgemak varieerde erg, evenals over het resultaat. De Meguiars Scratch X 2.0 eindigde als beste, gevolgd door de Sonax KratzerEntferner Set, JML Mantis Scratch Repair Pen, Simoniz Fix It Pro en de Valma Scratch Repair Pen als laatste.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding