Als voorbeeld geeft de organisatie in haar uitgave van december het vervangen van een voorruit bij Carglass. Gemiddeld kost dat 450 euro. Volgens de Consumentenbond betaalt de verzekeraar tot veertig procent minder. Bovendien zijn er adressen waar het nog goedkoper kan.

Volgens het Verbond van verzekeraars kost herstel van ruitschade jaarlijks 150 miljoen euro. Maar de Consumentenbond stelt dat dit bedrag kunstmatig hoog. De belangenvereniging vraagt zich af of het verzekeren van autoruitschade eigenlijk wel nodig is, mede omdat een automobilist eens in tien jaar ruitschade heeft. Als voorbeeld geeft de bond de jaarpremie bij Ditzo (53 euro) van de module ruitschade voor een Peugeot 308 met zes schadevrije jaren. Van het totaalbedrag over tien jaar – 530 euro – "kun je twee voorruiten kopen, want uit de peiling van de Consumentenbond blijkt dat je zonder onderhandelen een ruit laten vervangen voor de helft van de Carglass-prijs."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding