Recentelijk tekenden hij en franchisemanager Maxim Bakker van Autoglaz de overeenkomst voor de nieuwste aansluiting van Autoglaz. Het bedrijf werkt voor alle automerken en onder het certifictaat ‘Duurzaam Repareren’. John Pikkaart is lid van de franchiseraad van AH Autoschade Herstel en van AutoRent. Autoglaz Nederland bedient zowel particuliere als zakelijke klanten.

Pikkaart is sinds 1989 zelfstandig ondernemer. Naast schadeherstel en glasherstel heeft Amcar ook twee AutoRent vestigingen in Amsterdam, waar 250 auto’s worden verhuurd. Begin dit jaar werd Pikkaart Associate Business Partner van AH Autoschade Herstel, net als Autoglaz onderdeel van The Alwaysbemobile Company. "Zij hebben kennis van de autowereld en hebben relaties met lease- en verzekeringsmaatschappijen, wij hebben kennis van (ruit)schadeherstel. Dat vult elkaar aan, ik heb dan ook bewust voor iets gekozen dat bij ons past.‘’