Een claim op een allrisk verzekering, leidt er in de regel toe dat er meer aan extra premie moet worden betaald dan de consument vergoed krijgt vanwege veranderingen in de bonus-malus ladder. Volgens de consumentenbond kan het aantrekkelijk zijn om de schade buiten de verzekering om te laten herstellen. Vereniging Focwa Schadeherstel zegt deze ontwikkeling in consumentengedrag te herkennen. Schadeherstelbedrijven krijgen steeds meer te maken met consumenten die op zoek zijn naar de mogelijkheid om de schade buiten de verzekering om toch vakkundig en veilig te laten herstellen.

Volgens Voorzitter Frits Huffnagel beinvloedt het ‘opsparen van schades’ de verkoopwaarde van de auto negatief. Een auto die in minder goede staat verkeert, zal bij verkoop toch minder opleveren. Volgens hem is waardebehoud de reden om een rit te maken naar het Focwa autoschadeherstelbedrijf."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding