Voor de bijbehorende, verplichte certificering heeft de verzekeraar een overeenkomst gesloten met de stichting Duurzaam Repareren. Bedrijven binnen Aegon Schade Service krijgen een jaar de tijd om hun zaken op orde te hebben.

Aegon is de eerste verzekeraar die deze certificering gaat hanteren. "Duurzaam repareren is een uitstekend initiatief dat voortkomt uit een vraag van de branche zelf", zegt Paul Knapper, Buitendienstmanager Preventie en Expertise. "In onze ogen heeft duurzaamheid ook niets met duur te maken, het kan juist bijdragen aan kostenbeheersing."

Verzekeraars zijn de belangrijkste professionele opdrachtgevers bij schade- en glasherstel. "Wij hopen dan ook dat andere verzekeraars het voorbeeld van Aegon zullen volgen", zegt Harry Filon van Stichting Duurzaam Repareren (een non-profitorganisatie). Het pakket van eisen voor de certificering wordt samengesteld en up-to-date gehouden door een college van deskundigen uit de branche."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding