De 44-jarige Louter volgt Peter Lammerts op, die gedurende twaalf jaar leiding heeft gegeven aan de ASN organisatie. 

Louter is bedrijfseconoom van origine en was de afgelopen negen jaar in dienst bij SNS Reaal (met name op diverse directieposities in sales en/of marketing). In de tien jaar hieraan voorafgaand heeft hij gewerkt voor een aantal grote verzekeringsintermediairs.

Peter Lammerts en Henk Raven zullen niet van het toneel verdwijnen. Samen met ASN Groep Nederland en ASN België zullen zij zich concentreren op een Europees samenwerkingsverband voor autoschadeherstelbedrijven onder de naam Car Repair Europe (CRE). CRE treedt op als Master-franchisegever voor de landenorganisaties. In dit samenwerkingsverband worden Inkoop, IT, kwaliteit en commercie voor internationale partijen gecombineerd.