Met de nieuwe inrichting focust Care de werkplaatsen veel meer op 1-daags reparaties. Hierbij wordt de auto door een multi-skilled medewerker gerepareerd. Een pilot heeft volgens Van Klinken aangetoond dat dit voor bepaalde reparaties sneller en goedkoper is. "Deze verandering vergt aanzienlijke investeringen en trainingen en vereist een ander denk- en planningsproces, maar biedt ook vele mogelijkheden."

Verder gaat Care in de loop van 2013 zijn diensten centraliseren. Uiterlijk 1 juli zal het Care Customer Contact Centre in Vianen operationeel zijn. Het behandelt alle telefoonverkeer van de organisatie (circa een half miljoen calls per jaar). De centralisatie moet volgens Van Klinken resulteren in een  hogere kwaliteit, meer efficiency en rust op de vestigingen. "Een fundamentele wijziging van ons model."

Ook zullen de calculaties vanaf medio 2013 niet meer op vestigingen worden gemaakt, maar in regionale Calculatie Centra waar de klantenteams zitten. Deze zorgen op basis van de intakes, gemaakt op de vestigingen, voor de verdere afwikkeling. Ook hier is de doelstelling een hogere kwaliteit en meer efficiency. Volgens Van Klinken is Care de eerste dienstverlener op het gebied van autoschade die back- en frontoffice volledig uit elkaar haalt: "Het verschil wordt aan de voorkant van het bedrijf gemaakt, dus die moet honderd procent zijn, altijd en overal."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding