De auto’s worden gesloopt of voor onderdelen gebruikt of geveild. Voor elke hectaredie door de auto’s in beslag wordt genomen krijgt de stad Riverhead ruim achtduizend dollar vergoeding per maand. Het vliegveld is de voormalige basis van Gumman Corporation, die F-14 Tomcat straaljagers assembleerde voor de Amerikaanse marine. Van milieuzijde zijn er zorgen over eventuele lekkage van olie, benzine en andere chemicaliën via de bodem tot in het grondwater. Een woordvoerder van Insurance Auto Auctions zegt dat er geen probleem is en dat het bedrijf goed voor het terrein zorgt. De toezichthouder van de stad zegt dat alle auto’s op asfalt geparkeerd staan en dat ze elke dag op lekkages gecontroleerd worden.

Door Hurricane Sandy zijn 230 duizend auto’s vernield of beschadigd, schatten de verzekeraars ter plaatse. Sandy raasde eind oktober 2012 over het oosten van Amerika. Het was een storm uit de categorie 2 en verooraakte een schade van naar schatting 65 miljard dollar. Sandy neemt wat dat betreft de tweede positie in naar Katrina in 2005.

Volgens advocaten in New York moeten de betrokken schadeauto’s een stempel ‘flood’ krijgen om potentiële kopers te waarschuwen voor eventuele problemen. Zeewater door de overstroming kan computersystemen en regelunits beschadigen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding