Op dagen met veel sneeuwval (meer dan vijf cm) kan het aantal schadegevallen tot wel vijftig procent hoger liggen, zo meldt het Verbond. "Bij het weerbeeld van gisteren kiezen aanzienlijk minder mensen ervoor om de weg op te gaan. Zij die dat wel doen, rijden voorzichtiger en vaak minder hard. Schade die vooral ontstaat is blikschade, als mensen wegrijden of inparkeren en bijvoorbeeld tegen een paaltje aan glijden, en in mindere mate letselschaden."

Volgens het Centrum van Verzekeringsstatistiek (CVS) is het aantal schadegevallen tien tot twintig procent hoger als er aan het eind van een sneeuwdag tussen de één en vijf cm sneeuw ligt. Bij hevige sneeuwval (meer dan vijf cm), zoals gisteren, kan die stijging zelfs oplopen tot wel vijftig procent. Ligt er echter een klein laagje (één tot drie cm) en er komt geen verse sneeuw bij, dan leidt dat nauwelijks tot extra schade.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding