De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden met een vooruitstrevend personeelsbeleid. Volgens de werkgeversorganisatie heeft Carglass gewonnen vanwege de gezonde arbeidsverhoudingen en het flexibele beloningsbeleid. Andere genomineerden waren Coca-Cola en AFP Holland.

In de afgelopen vier jaar heeft Carglass aan nieuwe arbeidsvoorwaarden gewerkt. Speerpunten waren goede communicatie met medewerkers, prestatiegericht beloningsbeleid, maatwerk arbeidsvoorwaarden met eigen keuze, inzetbaarheid en verzuimpreventie.

De nieuwe cao van Carglass houdt zowel rekening met de veranderende wensen van de klant als de werkbalans van medewerkers. Naast een loonsverhoging krijgen de werknemers de regie over een eigen budget. Ook kunnen werknemers ervoor kiezen om hun vakantiegeld per maand uit te laten betalen. Verder is met de bonden een gespreide roosterindeling over zes werkdagen afgesproken. De spreiding van de werkdagen en uren moet voor het personeel resulteren in een betere balans tussen werk en privé.

De prijs voor Moderne werkgever is in 2011 voor het eerst uitgereikt door AWVN.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding