Jongeren rijden 25% minder schade na training

Rijvaardigheidstraining voor jongeren zijn uiterst effectief, blijkt uit recent onderzoek. Uit de schadecijfers van jonge WA verzekerden blijkt dat deelnemers aan trainingen de afgelopen vijf jaar gemiddeld ruim 25 procent minder schade hadden dan jongeren die niet deelnamen aan Trials.

Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Het onderzoek richtte zich over de periode 2007-2011 onder 3.600 verzekerde jonge automobilisten bij Univé en ZLM. Ze deden allemaal mee aan zogenaamde trials, verkeerstrainingen waarbij slippen op een afgezet parcours, zonder vrachtwagenrijbewijs rondrijden in een truck of een noodstop maken, onderdeel uitmaken van het programma. Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding: "Wij hebben altijd geloofd in het succes van Trials. Het is natuurlijk verheugend dat er nu concrete cijfers zijn die onze verwachtingen bevestigen."

In Nederland hebben automobilisten tussen de 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken als automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Met name jonge mannen behoren tot de grootste brokkenmakers in het verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jongeren rijden 25% minder schade na training - Automobielmanagement.nl

Jongeren rijden 25% minder schade na training

Rijvaardigheidstraining voor jongeren zijn uiterst effectief, blijkt uit recent onderzoek. Uit de schadecijfers van jonge WA verzekerden blijkt dat deelnemers aan trainingen de afgelopen vijf jaar gemiddeld ruim 25 procent minder schade hadden dan jongeren die niet deelnamen aan Trials.

Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Het onderzoek richtte zich over de periode 2007-2011 onder 3.600 verzekerde jonge automobilisten bij Univé en ZLM. Ze deden allemaal mee aan zogenaamde trials, verkeerstrainingen waarbij slippen op een afgezet parcours, zonder vrachtwagenrijbewijs rondrijden in een truck of een noodstop maken, onderdeel uitmaken van het programma. Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding: "Wij hebben altijd geloofd in het succes van Trials. Het is natuurlijk verheugend dat er nu concrete cijfers zijn die onze verwachtingen bevestigen."

In Nederland hebben automobilisten tussen de 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken als automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Met name jonge mannen behoren tot de grootste brokkenmakers in het verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding