Independer: automobilist meestal geen keuze bij ruitschade

Autobezitters mogen meestal niet zelf kiezen bij wie ze hun autoruit laten repareren of vervangen als ze ruitschade hebben.

Dat blijkt uit een analyse van Independer onder de grootste autoverzekeraars, die samen 72 procent van de Nederlandse markt in handen hebben.

De vergelijking leert dat vrijwel alle verzekeraars honderd procent van de schade vergoeden als deze wordt hersteld door een glasreparateur met wie ze een contract hebben. Bij een andere hersteller wordt de schade niet of voor een klein deel vergoed: "Automobilisten zijn zich daarvan niet bewust bij het afsluiten van een autoverzekering en merken dat pas bij reparatie of vervanging van een ruit."

Volgens Independer krijgen autobezitters die een ruit laten repareren of vervangen door een niet-gecontracteerde glasreparateurs op grote parkeerplaatsen dit vrijwel nooit helemaal vergoed: "Negen verzekeraars vergoeden niets, andere laten hun verzekerden een eigen risico van minimaal 135 euro betalen. Slechts vier verzekeraars vergoeden de reparatie in dit geval helemaal. Moet de ruit worden vervangen, dan betaalt slechts één verzekeraar de ruit als je naar een niet-aangesloten reparateur gaat."

Independer: automobilist meestal geen keuze bij ruitschade - Automobielmanagement.nl

Independer: automobilist meestal geen keuze bij ruitschade

Autobezitters mogen meestal niet zelf kiezen bij wie ze hun autoruit laten repareren of vervangen als ze ruitschade hebben.

Dat blijkt uit een analyse van Independer onder de grootste autoverzekeraars, die samen 72 procent van de Nederlandse markt in handen hebben.

De vergelijking leert dat vrijwel alle verzekeraars honderd procent van de schade vergoeden als deze wordt hersteld door een glasreparateur met wie ze een contract hebben. Bij een andere hersteller wordt de schade niet of voor een klein deel vergoed: "Automobilisten zijn zich daarvan niet bewust bij het afsluiten van een autoverzekering en merken dat pas bij reparatie of vervanging van een ruit."

Volgens Independer krijgen autobezitters die een ruit laten repareren of vervangen door een niet-gecontracteerde glasreparateurs op grote parkeerplaatsen dit vrijwel nooit helemaal vergoed: "Negen verzekeraars vergoeden niets, andere laten hun verzekerden een eigen risico van minimaal 135 euro betalen. Slechts vier verzekeraars vergoeden de reparatie in dit geval helemaal. Moet de ruit worden vervangen, dan betaalt slechts één verzekeraar de ruit als je naar een niet-aangesloten reparateur gaat."