RDW fotografeert alle auto’s met schade bij import

De RDW is gestart met het fotograferen van alle voertuigen met schade die vanuit een ander land in Nederland worden ingevoerd.

Dit gebeurt in opdracht van de minister van Infrastructuur en Milieu, meldt Focwa. Doel is de verkeersveiligheid te vergroten en de voertuigcriminaliteit terug te dringen.

De foto’s worden gekoppeld aan het voertuigidentificatienummer (VIN). Het is dan duidelijk in welke staat een voertuig met schade in het Nederlandse register is opgenomen. Hierdoor kan een schade die een voertuig al had ten tijde van import niet achteraf worden ingediend bij een verzekeraar als zogenaamd ‘eenzijdig ongeval’, een vorm van verzekeringsfraude die vaak voorkomt.

Wanneer het voertuig bij import niet direct de weg op mag, krijgt het de zogenoemde WOK-status, Wacht Op Keuren. Als de geconstateerde gebreken zijn hersteld, kan het voertuig worden aangemeld voor een keuring bij een RDW-keuringsstation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RDW fotografeert alle auto’s met schade bij import - Automobielmanagement.nl

RDW fotografeert alle auto’s met schade bij import

De RDW is gestart met het fotograferen van alle voertuigen met schade die vanuit een ander land in Nederland worden ingevoerd.

Dit gebeurt in opdracht van de minister van Infrastructuur en Milieu, meldt Focwa. Doel is de verkeersveiligheid te vergroten en de voertuigcriminaliteit terug te dringen.

De foto’s worden gekoppeld aan het voertuigidentificatienummer (VIN). Het is dan duidelijk in welke staat een voertuig met schade in het Nederlandse register is opgenomen. Hierdoor kan een schade die een voertuig al had ten tijde van import niet achteraf worden ingediend bij een verzekeraar als zogenaamd ‘eenzijdig ongeval’, een vorm van verzekeringsfraude die vaak voorkomt.

Wanneer het voertuig bij import niet direct de weg op mag, krijgt het de zogenoemde WOK-status, Wacht Op Keuren. Als de geconstateerde gebreken zijn hersteld, kan het voertuig worden aangemeld voor een keuring bij een RDW-keuringsstation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding