Onderzoek Focwa, Stiba, Febelcar: auto v/d toekomst

In samenwerking met haar Belgische AIRC-partner Febelcar en brancheorganisatie Stiba heeft Focwa Schadeherstel opdracht gegeven tot een onderzoek naar de auto van de toekomst.

Voor het onderzoek is circa achttien maanden uitgetrokken. De opdracht is gegund aan de automotive opleiding van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Flanders Drive. Dit Vlaamse onderzoeksinstituut is bekend om onder meer zijn kennis over productietechnieken voor de automobielfabrikanten.

Doel van het onderzoek is volgens Jos Lamboo, coördinator techniek van Focwa Schadeherstel, om in kaart te brengen hoe de auto van de toekomst eruit gaat zien, hoe die straks gerepareerd moet worden en welk equipment daarvoor nodig is. Autofabrikanten zijn niet direct betrokken bij het onderzoek. "Zij richten zich primair op de ontwikkeling en de verkoop van voertuigen", aldus Lamboo. "Ook vertonen ze de karaktertrek dat zij, indien voorhanden, kennis niet a priori willen delen met andere partijen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onderzoek Focwa, Stiba, Febelcar: auto v/d toekomst - Automobielmanagement.nl

Onderzoek Focwa, Stiba, Febelcar: auto v/d toekomst

In samenwerking met haar Belgische AIRC-partner Febelcar en brancheorganisatie Stiba heeft Focwa Schadeherstel opdracht gegeven tot een onderzoek naar de auto van de toekomst.

Voor het onderzoek is circa achttien maanden uitgetrokken. De opdracht is gegund aan de automotive opleiding van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Flanders Drive. Dit Vlaamse onderzoeksinstituut is bekend om onder meer zijn kennis over productietechnieken voor de automobielfabrikanten.

Doel van het onderzoek is volgens Jos Lamboo, coördinator techniek van Focwa Schadeherstel, om in kaart te brengen hoe de auto van de toekomst eruit gaat zien, hoe die straks gerepareerd moet worden en welk equipment daarvoor nodig is. Autofabrikanten zijn niet direct betrokken bij het onderzoek. "Zij richten zich primair op de ontwikkeling en de verkoop van voertuigen", aldus Lamboo. "Ook vertonen ze de karaktertrek dat zij, indien voorhanden, kennis niet a priori willen delen met andere partijen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding