Eigenaar Honda claimt meeste autoschade

Van alle automerken claimen bezitters van een Honda de meeste schade op hun autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van Independer.

Per tien ‘verzekeringsjaren’ claimen Honda-eigenaren gemiddeld 2,3 keer schade aan hun auto. Volgens Independer is dit ruim twee keer zo veel als de hoeveelheid schadeclaims bij andere merken. Honda wordt gevolgd door Kia en Audi. Bezitters van deze auto’s claimen respectievelijk 2,1 en 1,9 keer schade per tien verzekeringsjaren.

In dit onderzoek vergeleek Independer ruim tachtigduizend verschillende verzekeringspolissen. Ook werd gekeken naar het meeste aantal autoschades per postcodegebied. Bovenaan staat de regio Rotterdam. Hier claimen autobezitters gemiddeld 2,2 maal schade per tien verzekeringsjaren. Dat is het dubbele van 1,1 in de postcodegebieden 84 (Regio Heerenveen en Smallingerland) en 78 (Regio Emmen en Meppel).

Eigenaar Honda claimt meeste autoschade - Automobielmanagement.nl

Eigenaar Honda claimt meeste autoschade

Van alle automerken claimen bezitters van een Honda de meeste schade op hun autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van Independer.

Per tien ‘verzekeringsjaren’ claimen Honda-eigenaren gemiddeld 2,3 keer schade aan hun auto. Volgens Independer is dit ruim twee keer zo veel als de hoeveelheid schadeclaims bij andere merken. Honda wordt gevolgd door Kia en Audi. Bezitters van deze auto’s claimen respectievelijk 2,1 en 1,9 keer schade per tien verzekeringsjaren.

In dit onderzoek vergeleek Independer ruim tachtigduizend verschillende verzekeringspolissen. Ook werd gekeken naar het meeste aantal autoschades per postcodegebied. Bovenaan staat de regio Rotterdam. Hier claimen autobezitters gemiddeld 2,2 maal schade per tien verzekeringsjaren. Dat is het dubbele van 1,1 in de postcodegebieden 84 (Regio Heerenveen en Smallingerland) en 78 (Regio Emmen en Meppel).