Focwa: Eurogarantbedrijven actief met Hiqure

Bijna de helft van de Eurogarantbedrijven is actief met de Hique-norm of gaat er binnen een half jaar mee beginnen. Dat stelt Focwa Schadeherstel op basis van eigen onderzoek.

Focwa peilde bij 828 autoschadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij Stichting Focwa Garantiefonds. 30,3 procent van deze Eurogarantbedrijven deed mee aan het onderzoek. "Door deze hoge respons is een goed beeld ontstaan van de interesse in Hiqure", stelt Focwa.

Hiqure (High Quality Repair) werd in 2011 geïntroduceerd als nieuwe norm om in de schadeherstelbranche de kwaliteit van reparaties en de veiligheid te borgen. De uitvoering verliep echter minder soepel dan Focwa zich had voorgesteld, naar eigen zeggen als gevolg van verkeerde beeldvorming. Op 1 januari 2015 moeten alle bij Stichting Focwa Garantiefonds aangesloten Eurogarantbedrijven voldoen aan de Hiqure-norm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Focwa: Eurogarantbedrijven actief met Hiqure - Automobielmanagement.nl

Focwa: Eurogarantbedrijven actief met Hiqure

Bijna de helft van de Eurogarantbedrijven is actief met de Hique-norm of gaat er binnen een half jaar mee beginnen. Dat stelt Focwa Schadeherstel op basis van eigen onderzoek.

Focwa peilde bij 828 autoschadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij Stichting Focwa Garantiefonds. 30,3 procent van deze Eurogarantbedrijven deed mee aan het onderzoek. "Door deze hoge respons is een goed beeld ontstaan van de interesse in Hiqure", stelt Focwa.

Hiqure (High Quality Repair) werd in 2011 geïntroduceerd als nieuwe norm om in de schadeherstelbranche de kwaliteit van reparaties en de veiligheid te borgen. De uitvoering verliep echter minder soepel dan Focwa zich had voorgesteld, naar eigen zeggen als gevolg van verkeerde beeldvorming. Op 1 januari 2015 moeten alle bij Stichting Focwa Garantiefonds aangesloten Eurogarantbedrijven voldoen aan de Hiqure-norm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding