De makers zeggen schadeherstellers een manier te bieden om in contact te komen met nieuwe consumenten in een verzadigde markt. Ze kunnen via Deukweg.nl "momenteel" gratis aanmelden en vervolgens reageren op aanvragen van schadeherstel in de regio. Klanten oriënteren zich immers steeds vaker online.
Op de beurs maakt ook een voor Nederland nieuw lakkenmerk ijn debuut. Verder vinden voor de specialist in carcleaning diverse introducties plaats van nieuwe apparatuur, middelen en concepten. Daarnaast is er een herstart van de in het verleden populaire Beroepenwedstrijden. Onder de noemer Schadecalculatiewedstrijden, georganiseerd in samenwerking met de Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC, kunnen werkplaatsmedewerkers binnen vijftien minuten van speciaal geprepareerde auto’s zowel visueel als diagnostisch een schaderapport opstellen en het bijbehorende schadebedrag noemen. Elke dag wordt bekendgemaakt wie het dichtst bij de werkelijke schade zit. Ook vinden tijdens de vakbeurs 28 korte presentaties plaats, van maximaal 15 minuten. Via deze speedsessies kan de bezoeker zich snel laten informeren over nieuwe producten, duurzaam ondernemen en reparatietechnieken, bedrijfsefficiency, noviteiten, introducties en hoe als ondernemer het bedrijfsrendement te verbeteren.

Met de Automotive Trade Show zeggen de organisatoren Dirk Brink en Roel Koek in te spelen op het wegvallen van de AutovakRAI. Het grote verschil met deze en andere beurzen in de sector vinden ze  dat geen grossiers maar alleen importeurs, producenten en leveranciers met landelijke dekking exposant zijn. Het programma omvat onder meer werkplaatsinrichting, equipment, onderdelen, accessoires, carwash, trucks en trailers, autosport, schadeherstel, tankstations, diagnose en  banden. Beide initiatiefnemers verwachten een hoge opkomst, af te meten aan "de nieuwsgierigheid die duidelijk voelbaar is in de markt."

Het evenement in de Jaarbeurs Utrecht vindt plaats op 14 april (12.00-20.00 uur) en van 15 t/m 17 april (12.00-21.00 uur). Gratis entreebewijzen zijn verkrijgbaar via www.automotivetradeshow.eu.