Autoschadeherstel-App Fixico gaat landelijk na pilot

Fixico, de vergelijkings- en boekingsdienst voor autoschadeherstel, gaat zijn app op landelijke schaal toepassen.

Een pilot is volgens de initiatiefnemers succesvol verlopen: in drie maanden tijd zouden in en rond Amsterdam 510 opdrachten verwerkt zijn, variërend in prijs van 250 tot circa 750 euro. De gemiddelde schade van de Fixico klant kwam op 410 euro. Veruit de meeste aanvragen betroffen blik- en/of lakschade.

Met zijn schadeherstel-app richt Fixico zich op de niet-gestuurde schademarkt. De dienst beschikt over een landelijk dekkend netwerk van 350 Focwa-schadeherstellers, zowel individuele als gelieerd aan landelijke schadeketens. Volgens Fixico kunnen offertes van schadeherstellers tot wel dertig procent in prijs verschillen. Maar concurrentie vindt doorgaans niet plaats op basis van prijs, blijkt uit de testgegevens van de autoschaderherstel-app. Autobezitters tekenen in op de voor hen meest aantrekkelijke offerte. Derk Roodhuyzen, medeoprichter Fixico: "We merken dat autobezitters services zoals gratis vervangend vervoer, haal- en breng-service en de snelheid van het schadeherstel zeer belangrijke factoren vinden bij het kiezen van de juiste offerte."

Op dit moment is het gebruik van Fixico voor schadeherstelbedrijven nog gratis. In de toekomst wil Fixico een percentage over de uitgevoerde werkzaamheden gaan rekenen. Roodhuyzen: "Wij willen eerst aan onze herstellers laten zien dat we ze opdrachten kunnen aanleveren, net als in Amsterdam. Vervolgens is het ook eerlijk dat daar wat tegenover staat. Maar alleen als je van ons daadwerkelijk nieuwe opdrachten in de werkplaats hebt."

Inmiddels heeft Fixico een landelijke samenwerking met onder andere ABS Autoherstel, Schadenet, SternSchade, Autoschadehuis en Koops Furness Schadeherstel. Voor de internationale uitrol is Fixico in gesprek met meerdere partijen. De startup komt later dit kwartaal met een Android-versie van de app, die er nu nog uitsluitend voor de iPhone is.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoschadeherstel-App Fixico gaat landelijk na pilot - Automobielmanagement.nl

Autoschadeherstel-App Fixico gaat landelijk na pilot

Fixico, de vergelijkings- en boekingsdienst voor autoschadeherstel, gaat zijn app op landelijke schaal toepassen.

Een pilot is volgens de initiatiefnemers succesvol verlopen: in drie maanden tijd zouden in en rond Amsterdam 510 opdrachten verwerkt zijn, variërend in prijs van 250 tot circa 750 euro. De gemiddelde schade van de Fixico klant kwam op 410 euro. Veruit de meeste aanvragen betroffen blik- en/of lakschade.

Met zijn schadeherstel-app richt Fixico zich op de niet-gestuurde schademarkt. De dienst beschikt over een landelijk dekkend netwerk van 350 Focwa-schadeherstellers, zowel individuele als gelieerd aan landelijke schadeketens. Volgens Fixico kunnen offertes van schadeherstellers tot wel dertig procent in prijs verschillen. Maar concurrentie vindt doorgaans niet plaats op basis van prijs, blijkt uit de testgegevens van de autoschaderherstel-app. Autobezitters tekenen in op de voor hen meest aantrekkelijke offerte. Derk Roodhuyzen, medeoprichter Fixico: "We merken dat autobezitters services zoals gratis vervangend vervoer, haal- en breng-service en de snelheid van het schadeherstel zeer belangrijke factoren vinden bij het kiezen van de juiste offerte."

Op dit moment is het gebruik van Fixico voor schadeherstelbedrijven nog gratis. In de toekomst wil Fixico een percentage over de uitgevoerde werkzaamheden gaan rekenen. Roodhuyzen: "Wij willen eerst aan onze herstellers laten zien dat we ze opdrachten kunnen aanleveren, net als in Amsterdam. Vervolgens is het ook eerlijk dat daar wat tegenover staat. Maar alleen als je van ons daadwerkelijk nieuwe opdrachten in de werkplaats hebt."

Inmiddels heeft Fixico een landelijke samenwerking met onder andere ABS Autoherstel, Schadenet, SternSchade, Autoschadehuis en Koops Furness Schadeherstel. Voor de internationale uitrol is Fixico in gesprek met meerdere partijen. De startup komt later dit kwartaal met een Android-versie van de app, die er nu nog uitsluitend voor de iPhone is.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding