Voorbeelden van meldingen zijn onder meer het eigen risico weggeven aan de consument of werkzaamheden uitvoeren op parkeerplaatsen. De ervaringen worden aan de hand van een checklist vastgelegd. Daarvoor is het bedrijf AQ Services ingehuurd. Is de klacht gegrond, dan kan het bestuur van de vakgroep besluiten tot sancties. Een officiële waarschuwing geeft het bedrijf opnieuw de kans om aan de kwaliteitseisen te gaan voldoen. Maar wanneer dat niet gebeurt, kan het lidmaatschap worden beëindigd.

Ook de toetsing vooraf van potentiële leden wordt bij Focwa ARH voortaan gedaan door AQ Services. Tijdens een bezoek aan het bedrijf van het potentiële lid wordt  via  een uitgebreide check  getoetst of het  bedrijf voldoet aan de toelatingseisen. Voorzitter Wilma Dijkema hoopt met het  Mystery Man Onderzoek en de externe schouwing nog beter zicht en controle op de kwaliteit van de dienstverlening. "Onze leden willen de autoriteit zijn en blijven in de branche op het gebied van kwaliteit, integriteit en service. Als vakgroep zetten we hiermee weer een belangrijke stap vooruit."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding