Dit blijkt uit onderzoek door De Nederlanden van Nu. De online verzekeraar dook in zijn eigen klantenbestand en in dat van moedermaatschappij Generali. De uitkomsten zijn gebaseerd op alle polissen en schades die zijn geclaimd van 2010 t/m de eerste helft van 2014.

De kans op autoglasschades is opvallend sterker dan gemiddeld afgenomen. Het geringere aantal kilometers van de laatste jaren en de recente zachte winters (minder losse steentjes op beschadigde wegen) spelen daar volgens De Nederlanden van Nu een rol in. Ook moeten wegenbouwers tegenwoordig prestatiecontracten afsluiten. Hierdoor is de kwaliteit van de wegen steeds beter geworden.

Opvallend is dat dure auto’s meer last hebben van ruitschades. Dit heeft waarschijnlijk te maken met hun grotere voorruit. Verder blijkt uit het onderzoek dat de kans op autoruitschade het grootst is in Zeeland en het kleinst in Drenthe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding