Volgens oprichter/eigenaar Gert Heil "zijn in Nederland te veel autoschadeketens die hun leden nauwelijks faciliteren, maar daar wel hoge jaarlijkse fee voor rekenen." ECC Support zegt niet-gebonden schadeherstellers "volledig te faciliteren, waarbij de drempel en de kosten vele malen lager zijn dan bij de schadeketens."

Heil wil voordelige inkoopcondities op het gebied van lak en onderdelen bieden. Ook volledige marketingondersteuning en professionaliseren van de werkplaats behoren tot de dienstverlening. Diverse ontwikkelingen vormen voor Heil de aanleiding om ECC op te richten. "De branche dwingt de schadehersteller om zich te professionaliseren. ECC Support is in staat ondernemers te ondersteunen op het gebied van Hiqure, ISO, AST en talloze andere niveaus." Met Auditci is Heil – "zelf 22 jaar ervaring in de branche" – een partnerschap aangegaan. Daarnaast wil hij ondernemers online zichtbaar maken, zowel in de zoekresultaten van Google als op social media. Verder wordt  advertentiemateriaal voor lokale marktbewerking aangeleverd.

De ondersteuning kost deelnemers jaarlijkse 960 euro – "ver onder de jaarlijkse rekening van de schadeketens." Heil zegt in de aanloopperiode veel enthousiasme te hebben ontmoet. "We profileren ons niet als een keten, maar bieden wel de ondersteuning die schadeherstellers nodig hebben. We richten ons niet op schadesturing en absurd lage uurtarieven, maar puur op het belang van de hersteller."