De leasemaatschappij verwijst naar de vorige vergelijkbare zonsverduistering, toen binnen het eigen wagenpark bijna 65 procent meer aanrijdingen plaatsvonden. 

De zonsverduistering vond vandaag plaats tussen 9:30 en 11:48 uur, net na de ochtendspits. Folkert Ruiter van Athlon: "Deze zonsverduistering was de grootste van dit decennium. De maan bedekte de zon maximaal 81 procent. De laatste zonsverduistering in ons land die overdag zichtbaar was, op 1 augustus 2008, bedekte de zon voor 29 procent. Kijken we naar het aantal gemelde schades op deze vrijdag in 2008, dan zien we een opmerkelijke stijging van bijna 65 procent vergeleken met een gemiddelde dag die maand."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding