Van 15 tot 19 april 2015 reizen liefhebbers en experts op het gebied van oldtimers  van overal ter wereld af naar het Duitse Essen voor de bekende Techno-Classica. Glasurit zegt een uitgebreide ‘kleurenexpertise’ voor oldtimers in huis te hebben want het merk van fabrikant BASF is al meer dan honderd jaar nauw betrokken bij de autolaksector. In die tijd heeft het bedrijf, naar eigen zeggen,  de ‘grootste kleurenbibliotheek ter wereld’ opgebouwd.

De database bevat originele kleuren uit de kinderjaren van de auto tot vandaag. Glasurit biedt kleuroplossingen en mengformules voor zelfs de oudste klassiekers. "In onze stand kun je terecht voor praktische kleurenexpertise," aldus Carina Kottmann van Glasurit Brand Management. Op de stand presenteert Glasurit zijn kleurentools en organiseert het demonstraties, bijvoorbeeld hoe de Glasurit RATIO Scan II spectrofotometer de precieze lakkleur voor oldtimers kan identificeren. Een van de publiekstrekkers in de stand wordt een Porsche 911 waarop de verschillende lagen van het laksysteem duidelijk zichtbaar zijn.

Wie met vragen zit over kleuren voor zijn oldtimer kan op de stand van Glasurit terecht voor advies. "Of ze nu onze kleureninformatie willen gebruiken om de originele kleur van hun wagen te achterhalen of kleurstalen meebrengen waarvan we de kleur moeten reproduceren, wij kijken ernaar uit om oldtimerliefhebbers in onze stand te helpen",  zegt Kottmann.  Bezoekers vinden Glasurit in stand 2.0-221 in Hal 2.0. Ook de herspoten modellen die te bewonderen zijn op de stands van verschillende exposanten, zoals Volkswagen Classic Parts, Classic Data of Heinkel Club, geven een goed beeld van de kleurenexpertise van Glasurit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding