Complexe schades worden afgehandeld in de hoofdvestiging van Van den Heuvel in Purmerend.

Volgens directeur-eigenaar Wouter van den Heuvel ziet de toekomst er zonnig uit. "Omdat er sinds het faillissement van Pouw ter plaatse en in de directe omgeving nauwelijks concurrentie is, liggen hier voor ons veel kansen. We hebben daarbij twee ijzers in het vuur: grote, complexe schades behandelen we in onze hoofdvestiging Purmerend en de satellietvestiging Zaandam is volledig ingericht op het herstellen van kleine, cosmetische schades."

Hierbij wordt gewerkt volgens het ‘succesvolle schadeherstelconcept van ASN Groep’ zoals ook is toegepast bij ASN Autoschade Service Eindhoven: bij binnenkomst gaat de auto de brug op en blijft daar de hele tijd staan. Alle werkzaamheden doet men op die werkplek, inclusief het spuiten en drogen. Hiervoor gebruikt het bedrijf een mobiele spuit- en droogcabine. Pas als de auto klaar is, verlaat hij zijn plek in de werkplaats. "Doordat bij deze methode geen rangeerbewegingen nodig zijn en we door de vaardigheden van het personeel veel flexibeler zijn in onze planning kunnen we sneller en efficiënter werken. En dat leidt tot lagere kosten en kortere doorlooptijden."

 

Voorsorteren op schadeherstelmarkt

Ook voor ASN Groep is de start van ASN van den Heuvel Zaandam een perspectiefvolle stap en wel om twee redenen, aldus commercieel directeur Jeroen Veldman. Binnen ons landelijke schadeherstelnetwerk was Zaandam en omstreken een witte vlek. We waren daarom al langere tijd op zoek naar een geschikte samenwerkingspartner. "De combinatie van hoofdvestiging Purmerend en satellietvestiging Zaandam ligt bovendien geheel in lijn met onze marktstrategie en netwerkfilosofie." De schadeherstelmarkt staat al lange tijd onder druk. Het aanbod van grote, complexe schades loopt gestaag terug en tegelijkertijd neemt het aantal kleine cosmetische schades toe. Deze trend zal zich de komende jaren alleen maar verder voortzetten, denkt ASN. Veldman "Wij sorteren hier op voor door onze bestaande netwerkstructuur aan te passen en toekomstproof te maken. Het model dat ons daarbij voor ogen staat, is een concentratie van regionale hoofdvestigingen met daaraan gekoppeld satellietvestigingen. In Eindhoven, Hoorn en nu dus ook Zaandam zijn we al zo ver. In nauw overleg met onze aangesloten ketenpartners gaan we actief op deze ingeslagen weg door."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding