Een aantal verzekeringsmaatschappijen maakt gebruik van eigen apps voor het indienen van een nieuwe claim, met alle informatie en foto’s van de schade, aldus Friss: "Maar door het bewerken van de foto’s kunnen complete claims of schades in scene worden gezet."

Volgens Friss is de uitdaging voor de Claims Manager en de Fraude Manager om te onderzoeken of deze bestanden wel of niet authentiek zijn’, aldus Christian van Leeuwen (CTO Friss): "Men kan bijvoorbeeld afbeeldingen (digitaal) aanpassen en krassen toevoegen om de schade te vergroten. Ook kan men de meta data veranderen om de locatie van de claim te verdoezelen of online afbeeldingen kopen en gebruiken in claims op verzekeringspolissen."

Friss heeft hiervoor Dence image screening technologie ontwikkeld om afbeeldingen in de claims te screenen op vormen van manipulatie. Volgens Friss bevindt het concept zich nog in de pilotfase.
Wereldwijd sturen ongeveer twintig verzekeraars tussen de 250 en 500 claims door naar Friss. In Nederland doen er drie verzekeraars mee.