Vanuit het ABS Service Center in Bodegraven worden de klanten van verzekeraars zo snel mogelijk gebeld voor een reparatie-afspraak. In Oss, Arnhem, Vaassen en Lichtenvoorde zijn aparte hallen ingericht om hagelschades te repareren en is extra mankracht ingeschakeld. Ook bij andere ABS-vestigingen is capaciteit vrijgemaakt om alle gemelde schades zo snel mogelijk te verhelpen.

"Extreme weersomstandigheden komen de laatste jaren steeds vaker voor in Nederland. Het is dan ook niet ondenkbaar dat we het ‘hagelschade-draaiboek’ zoals het nu is gemaakt, binnenkort weer uit de kast kunnen halen", aldus Wijnand Mebius, algemeen directeur van ABS Autoherstel.

Als de lak niet beschadigd is, kan de hagelschade met ‘uitdeuken zonder spuiten’ worden hersteld. Plamuren en spuiten is dan niet nodig. Naast dat deze methode kostenbesparend is, is het een relatief snel proces, zodat de auto bij het repareren van hagelschade niet lang stil hoeft te staan.