Offertesite schade, reparatie, apk en onderhoud

Onder de noemer 123AutoSchade.nl is sinds kort een online platform actief waar garagebedrijven kunnen bieden op particuliere opdrachten voor schadeherstel, reparatie, apk en onderhoud.

De vergelijkingssite is volgens de initiatiefnemers (mediabureau ClickConcepts uit Deventer) de eerste in de autobranche die op één virtueel podium alle activiteiten in de werkplaats afdekt.

Sinds de start eind vorig jaar hebben zich volgens woordvoerder Koray Ak meer dan honderdvijftig schadeherstellers en garagebedrijven ingeschreven. Focwa- of RDW-gecertificeerd zijn is een voorwaarde. Ook in de sfeer van ondersteunende zaken (internet, haal- en brengservice, leenfiets, vervangende auto) gelden harde criteria.

Offertes gaan op basis van kenteken, gedetailleerde foto’s en omschrijving door de partij die de opdracht aanbiedt. Deelnemende bedrijven kunnen kiezen uit een gratis of (betaald) premium account. In het eerste geval bestaan er geen maandelijkse kosten, maar ontvangt de ondernemer tien procent van het winnende bod op een opdracht. Het premiumaccount kost vijftig euro per maand en twee procent per winnend bod. Het omvat verder onder meer een bedrijfsprofiel, link naar de eigen site, uitgebreide info over hun bedrijf en logovermelding.

De gratis account heeft dit niet. De particulier die zijn schade plaatst kan dus niet zien met wie hij gaat werken. Het geeft de premiumgebruikers grotere kans dat de offerte wordt geaccepteerd door vertrouwen te geven aan hun nieuwe klant. Overigens kunnen nieuwe klanten de komende drie maanden nog gebruik kunnen maken van een gratis account met alle voordelen van de premiumversie.

ClickConcepts kwam begin december ook met de website Hoogsteautobod.nl, een platform voor vraag naar en aanbod van occasions. Particulieren kunnen er gratis hun tweedehands voertuig plaatsen, waarna ze gedurende 24 uur biedingen ontvangen van RDW-erkende autobedrijven. Het is aan de verkopende partij om te beslissen of hij het bod accepteert. Ook hier wordt voor zakelijke partijen gewerkt met een gratis of premium account.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoe gaat het met n auto in Gron en rep in Limburg? Niet accepteren? Je kunt niet alles zien op basis van n foto en n verhaaltje, vooral niet bij complexere schades. Ook nu geldt, niemand wil n deuk missen, kennelijk is er nog marge genoeg, voor de site en bemiddeling. Lots of suc6!

Geplaatst door: H. Warmenhoven op

volgens mij kun je zien waar de hersteller is en inderdaad je gaat niet helemaal uit groningen naar limburg rijden voor een deukje. ik denk dat de makers van de site wel rekening hebben gehouden met schadeherstellers die in de buurt van de opdrachtgever zitten. en extreme schades gaan vaak via de verzekering zeker niet via een offertesite. In ieder geval succes!

Geplaatst door: Timo op
Offertesite schade, reparatie, apk en onderhoud - Automobielmanagement.nl

Offertesite schade, reparatie, apk en onderhoud

Onder de noemer 123AutoSchade.nl is sinds kort een online platform actief waar garagebedrijven kunnen bieden op particuliere opdrachten voor schadeherstel, reparatie, apk en onderhoud.

De vergelijkingssite is volgens de initiatiefnemers (mediabureau ClickConcepts uit Deventer) de eerste in de autobranche die op één virtueel podium alle activiteiten in de werkplaats afdekt.

Sinds de start eind vorig jaar hebben zich volgens woordvoerder Koray Ak meer dan honderdvijftig schadeherstellers en garagebedrijven ingeschreven. Focwa- of RDW-gecertificeerd zijn is een voorwaarde. Ook in de sfeer van ondersteunende zaken (internet, haal- en brengservice, leenfiets, vervangende auto) gelden harde criteria.

Offertes gaan op basis van kenteken, gedetailleerde foto’s en omschrijving door de partij die de opdracht aanbiedt. Deelnemende bedrijven kunnen kiezen uit een gratis of (betaald) premium account. In het eerste geval bestaan er geen maandelijkse kosten, maar ontvangt de ondernemer tien procent van het winnende bod op een opdracht. Het premiumaccount kost vijftig euro per maand en twee procent per winnend bod. Het omvat verder onder meer een bedrijfsprofiel, link naar de eigen site, uitgebreide info over hun bedrijf en logovermelding.

De gratis account heeft dit niet. De particulier die zijn schade plaatst kan dus niet zien met wie hij gaat werken. Het geeft de premiumgebruikers grotere kans dat de offerte wordt geaccepteerd door vertrouwen te geven aan hun nieuwe klant. Overigens kunnen nieuwe klanten de komende drie maanden nog gebruik kunnen maken van een gratis account met alle voordelen van de premiumversie.

ClickConcepts kwam begin december ook met de website Hoogsteautobod.nl, een platform voor vraag naar en aanbod van occasions. Particulieren kunnen er gratis hun tweedehands voertuig plaatsen, waarna ze gedurende 24 uur biedingen ontvangen van RDW-erkende autobedrijven. Het is aan de verkopende partij om te beslissen of hij het bod accepteert. Ook hier wordt voor zakelijke partijen gewerkt met een gratis of premium account.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoe gaat het met n auto in Gron en rep in Limburg? Niet accepteren? Je kunt niet alles zien op basis van n foto en n verhaaltje, vooral niet bij complexere schades. Ook nu geldt, niemand wil n deuk missen, kennelijk is er nog marge genoeg, voor de site en bemiddeling. Lots of suc6!

Geplaatst door: H. Warmenhoven op

volgens mij kun je zien waar de hersteller is en inderdaad je gaat niet helemaal uit groningen naar limburg rijden voor een deukje. ik denk dat de makers van de site wel rekening hebben gehouden met schadeherstellers die in de buurt van de opdrachtgever zitten. en extreme schades gaan vaak via de verzekering zeker niet via een offertesite. In ieder geval succes!

Geplaatst door: Timo op