In de afgelopen vijf jaar is het aantal voertuigschades met 28 procent gedaald: van 2,3 miljoen naar 1,8 miljoen. Maar over dezelfde periode steeg het gemiddelde claimbedrag met dertien procent. Dit zorgt ervoor dat verzekeraars verlies lijden op autoverzekeringen.
Belangrijke reden voor de stijgende schadeposten: de toegenomen hoeveelheid elektronica in auto’s. "Als het gaat om schade beginnen auto’s steeds meer op iPads te lijken"’aldus Ruud Kooijman van CED. "Eenvoudige reparaties bestaan niet meer. Heb je schade dan is het schadebedrag door de elektronica die vervangen moet worden vaak gelijk hoog."


Kleine schades
Overigens is de elektronica in auto’s niet de enige reden voor de hogere schadelast. Volgens CED zijn verzekerden minder geneigd kleine schades te melden als het economisch minder goed gaat vanwege de daling op de bonus/malus ladder. Sommige verzekerden kiezen er daarnaast voor om een eigen risico te betalen. Bij het aantrekken van de economie zal de auto terugkomen als statussymbool en zullen verzekerden het weer belangrijker vinden om geen zichtbare schade te hebben, aldus CED.

Bron: Autoschadeportaal.nl

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding