Rechtszaken

Volgens De Telegraaf is hoofdrolspeler in deze uit de hand gelopen soap interim-voorzitter Denis Maessen. Kort na zijn aantreden werden dagelijks bestuurder Karel Bukholczer ontslagen en andere bestuursleden geschorst. "Dat heeft een carrousel van rechtszaken in gang gezet", zo schrijft het dagblad. Maessen zegt in het artikel dat dit de leden vele tonnen kost. 

Aangifte

In het artikel wordt verder gesproken over de strijd tussen Focwa Schadeherstel, het Focwa Garantiefonds en de aangifte van deze stichting tegen Maessen en het bestuur vanwege het overmaken van ruim een halve ton van het garantiefonds naar Focwa Schadeherstel. Aan het woord komt ook oud-voorzitter Frits Huffnagel, die zegt dat kleine schadebedrijven worden achtergesteld tegenover de grote schadeketens: "Dit is een belangrijke achtergrond van het geruzie."

Volgens De Telegraaf zou Focwa de belangen van de 1.100 aangesloten bedrijven moeten behartigen: "Veel bestuurders zijn echter vooral druk met hun eigen belangen." Naar aanleiding van het gegeven dat sinds januari het nieuwe Focwa Automotive Garantiefonds actief is naast het oude Focwa Garantiefonds concludeert het dagblad: "De contributie van de leden blijft dus voorlopig in de zakken van advocaten en bestuurders stromen."

Bron: Autoschadeportaal