RDW herkeurt 300 auto’s na vermoeden onveilig schadeherstel

De RDW heeft bekend gemaakt zo’n 300 auto’s op te roepen voor nader onderzoek vanwege het vermoeden dat ze verkeersonveilig zijn. Alle eigenaren van de betreffende auto’s krijgen hierover een brief van de RDW.

De 300 auto’s zijn afkomstig van een voormalig autobedrijf in het Limburgse Swalmen. Het vermoeden van verkeersonveiligheid is volgens de RDW ontstaan na een politie-inval bij een autobedrijf in Swalmen. Bij dit bedrijf zijn voertuigen aangetroffen met schade die niet goed hersteld is en voertuigen die zijn samengesteld met gestolen onderdelen, zo meldt de RDW op haar website: "De afgelopen drie jaar heeft dit bedrijf ook import- en schadevoertuigen bij de RDW voor een keuring aangeboden. Die auto’s zijn toegelaten omdat de schade alleen met röntgenapparatuur zichtbaar is. De kans bestaat dat de staat van deze auto’s dusdanig is, dat de verkeersveiligheid in het geding is."

Het onderzoek gaat plaats vinden in de maand juni. De RDW onderzoekt de auto’s met onder andere röntgenapparatuur. Als het onderzoek is afgerond, wordt bepaald wat gebeurt met eventuele onveilige auto’s of auto’s waar gestolen onderdelen in zitten.

Volgens de RDW is het autobedrijf inmiddels niet meer actief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RDW herkeurt 300 auto’s na vermoeden onveilig schadeherstel - Automobielmanagement.nl

RDW herkeurt 300 auto’s na vermoeden onveilig schadeherstel

De RDW heeft bekend gemaakt zo’n 300 auto’s op te roepen voor nader onderzoek vanwege het vermoeden dat ze verkeersonveilig zijn. Alle eigenaren van de betreffende auto’s krijgen hierover een brief van de RDW.

De 300 auto’s zijn afkomstig van een voormalig autobedrijf in het Limburgse Swalmen. Het vermoeden van verkeersonveiligheid is volgens de RDW ontstaan na een politie-inval bij een autobedrijf in Swalmen. Bij dit bedrijf zijn voertuigen aangetroffen met schade die niet goed hersteld is en voertuigen die zijn samengesteld met gestolen onderdelen, zo meldt de RDW op haar website: "De afgelopen drie jaar heeft dit bedrijf ook import- en schadevoertuigen bij de RDW voor een keuring aangeboden. Die auto’s zijn toegelaten omdat de schade alleen met röntgenapparatuur zichtbaar is. De kans bestaat dat de staat van deze auto’s dusdanig is, dat de verkeersveiligheid in het geding is."

Het onderzoek gaat plaats vinden in de maand juni. De RDW onderzoekt de auto’s met onder andere röntgenapparatuur. Als het onderzoek is afgerond, wordt bepaald wat gebeurt met eventuele onveilige auto’s of auto’s waar gestolen onderdelen in zitten.

Volgens de RDW is het autobedrijf inmiddels niet meer actief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding