Fixico haalt investering van 2 miljoen euro op

Het online platform voor autoschadeherstel Fixico heeft in een nieuwe financieringsronde 2 miljoen euro opgehaald. Dit laat mede-oprichter Derk Roodhuyzen weten.

De totale financiering in het Amsterdamse bedrijf komt hiermee op 2,6 miljoen euro. Met het groeigeld wil Fixico de organisatie verder schalen, zodat het de groei kan voortzetten en versnellen. Daarnaast is het bedrijf bezig de stap naar het buitenland te maken, aldus Roodhuyzen: "We hebben de afgelopen twee jaar veel geleerd op de Nederlandse markt en we zijn klaar om op te schalen. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen en zullen de expansie aankondigen na de zomer."

De ‘lead investor’ in deze financieringsronde is het Brits-Nederlandse investeringsfonds Orange Growth Capital, dat eerder mee-investeerde in de Nederlandse fintech-startup Bux, Engelse ZOPA en Duitse KNIP. Daarnaast hebben de bestaande (informele) investeerders ook meegedaan.

Met de investering krijgt Fixico ook een Raad van Commissarissen, bestaande uit Radboud Vlaar (Orange Growth Capital), Laurens Groenendijk (ex-Treatwell en -Just Eat) en Robert Jongstra (voormalig executive board Procter & Gamble).

Fixico is een online platform waarmee consumenten schade aan hun auto kunnen laten herstellen. Sinds de oprichting zijn er al meer dan 50.000 offertes opgevraagd. Inmiddels heeft het bedrijf 25 man in dienst en staan er tien nieuwe vacatures open.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fixico haalt investering van 2 miljoen euro op - Automobielmanagement.nl

Fixico haalt investering van 2 miljoen euro op

Het online platform voor autoschadeherstel Fixico heeft in een nieuwe financieringsronde 2 miljoen euro opgehaald. Dit laat mede-oprichter Derk Roodhuyzen weten.

De totale financiering in het Amsterdamse bedrijf komt hiermee op 2,6 miljoen euro. Met het groeigeld wil Fixico de organisatie verder schalen, zodat het de groei kan voortzetten en versnellen. Daarnaast is het bedrijf bezig de stap naar het buitenland te maken, aldus Roodhuyzen: "We hebben de afgelopen twee jaar veel geleerd op de Nederlandse markt en we zijn klaar om op te schalen. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen en zullen de expansie aankondigen na de zomer."

De ‘lead investor’ in deze financieringsronde is het Brits-Nederlandse investeringsfonds Orange Growth Capital, dat eerder mee-investeerde in de Nederlandse fintech-startup Bux, Engelse ZOPA en Duitse KNIP. Daarnaast hebben de bestaande (informele) investeerders ook meegedaan.

Met de investering krijgt Fixico ook een Raad van Commissarissen, bestaande uit Radboud Vlaar (Orange Growth Capital), Laurens Groenendijk (ex-Treatwell en -Just Eat) en Robert Jongstra (voormalig executive board Procter & Gamble).

Fixico is een online platform waarmee consumenten schade aan hun auto kunnen laten herstellen. Sinds de oprichting zijn er al meer dan 50.000 offertes opgevraagd. Inmiddels heeft het bedrijf 25 man in dienst en staan er tien nieuwe vacatures open.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding