Verbond: 30% meer aanrijdingen na zomervakantie

Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Het Verbond zegt een opvallende piek te constateren in het aantal aanrijdingen vlak na de zomervakantie, als kinderen weer naar school gaan. In de weken na de zomervakantie steeg in 2015 het gemiddeld aantal schadeclaims van automobilisten na aanrijdingen met een voetganger of fietser van 211 naar 280 per week, aldus algemeen directeur Richard Weurding: "Deze stijging verdient aandacht, het gaat immers om de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen."

Samen met Veilig Verkeer Nederland, die onlangs weer is gestart met ‘De scholen zijn weer begonnen’-campagne, vraagt het Verbond aandacht voor de kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. "Automobilisten moeten na de zomervakantie altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Laten we zuinig zijn op wat we hebben en al helemaal op onze kinderen. Zelf heb ik ze helaas niet maar ik zou mezelf nooit kunnen vergeven als ik een kind aan zou rijden, hoe dan ook. Je bent altijd schuld, ze zijn impulsief en daar moet iedereen rekening mee houden.

Geplaatst door: B.G.Roerink op
Verbond: 30% meer aanrijdingen na zomervakantie - Automobielmanagement.nl

Verbond: 30% meer aanrijdingen na zomervakantie

Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Het Verbond zegt een opvallende piek te constateren in het aantal aanrijdingen vlak na de zomervakantie, als kinderen weer naar school gaan. In de weken na de zomervakantie steeg in 2015 het gemiddeld aantal schadeclaims van automobilisten na aanrijdingen met een voetganger of fietser van 211 naar 280 per week, aldus algemeen directeur Richard Weurding: "Deze stijging verdient aandacht, het gaat immers om de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen."

Samen met Veilig Verkeer Nederland, die onlangs weer is gestart met ‘De scholen zijn weer begonnen’-campagne, vraagt het Verbond aandacht voor de kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. "Automobilisten moeten na de zomervakantie altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Laten we zuinig zijn op wat we hebben en al helemaal op onze kinderen. Zelf heb ik ze helaas niet maar ik zou mezelf nooit kunnen vergeven als ik een kind aan zou rijden, hoe dan ook. Je bent altijd schuld, ze zijn impulsief en daar moet iedereen rekening mee houden.

Geplaatst door: B.G.Roerink op