Voor het nieuwe schadeherstelnetwerk komen er drie functies: Distributiefunctie, Herstelfunctie Cosmetisch en Herstelfunctie Niet Cosmetisch. Deze kunnen met elkaar worden gecombineerd, maar voor elke functie geldt wel een bijbehorende samenwerkingsovereenkomst. In het eerste contractjaar komt Schadegarant met criteria die het onderscheid tussen Cosmetische en Niet Cosmetische schades moeten afbakenen.

Ook wordt de term ‘regierol’ geïntroduceerd. Deze moet zorgen dat alle verzekerden van de Schadegarant verzekeraars altijd worden geholpen. Schadebedrijven met een regierol moeten samenwerken met één of twee bedrijven met de juiste functie, aan wie schades eventueel kunnen worden uitbesteed. Het bedrijf met de regierol blijft dan wel verantwoordelijk.

In het eerste kwartaal 2017 zal worden begonnen met de selectieprocedure voor de Herstelfunctie (Cosmetisch en/of Niet Cosmetisch). Daarna volgt de aanmeldprocedure voor bedrijven die de Distributiefunctie willen gaan vervullen. Omdat deze bedrijven gaan samenwerken met één of twee Schadegarantbedrijven met de Herstelfunctie Cosmetisch en/of Niet Cosmetisch kan deze aanmeldprocedure pas van start gaan als Schadegarant het nieuwe schadeherstelnetwerk heeft geselecteerd. Naar verwachting zal dat circa een maand na afsluiting van de selectieprocedure zijn, zo heeft Schadegarant bekend gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding