Reorganisatie
De divisie Stern Car Services, waartoe SternPoint behoort, had een positief bedrijfsresultaat. Dit was naar eigen zeggen voornamelijk het gevolg van de vorig jaar doorgevoerde reorganisatie van SternPoint: "Het bedrijfsresultaat was daarmee duidelijk beter dan in het eerste kwartaal van 2016."

Nieuwe vestigingen
In mei 2017 opende Stern twee nieuwe vestigingen (Den Bosch en Harderwijk) en in juni 2017 volgen er nog eens twee (Amstelveen en Lelystad): "Het totaal aantal SternPoints bedraagt dan 16. Hiermee maakt Stern Car Services een duidelijke stap naar de beoogde landelijke dekking met circa 25 vestigingen."

De gehele Stern Groep zag in het eerste kwartaal van 2017 de netto omzet met 9,8% toenemen tot 313,3 miljoen euro. De EBIT (bedrijfsresultaat) nam met 34,2% toe tot 5,2 miljoen euro en het resultaat steeg van 2,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2016 tot 4.miljoen euro.

Stern handhaaft de in het Jaarrapport 2016 uitgesproken verwachting voor de resultaten over geheel 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding