CAO voor het Carrosseriebedrijf definitief

Werkgevers en vakbonden hebben het akkoord over de nieuwe cao voor het Carrosseriebedrijf definitief goedgekeurd. Daarmee is de nieuwe cao die o.a. door Focwa en RAI CarrosserieNL is onderhandeld, van kracht geworden.

Landelijke stakingsdag in metaal en techniek

De CAO heeft een looptijd van 1 mei 2017 tot 1 juni 2019. Het akkoord voorziet in een loonsverhoging van 1,75% per 1 augustus 2017, 0,35% per 1 januari 2018, 1,75% per 1 juli 2018 en 0,31% per 1 januari 2019.

Om het huidig en toekomstig tekort aan geschoold personeel op te vangen en werken in het Carrosseriebedrijf aantrekkelijker te maken voor jongeren, is een Generatiepact afgesloten. Met dit pact krijgen ouderen de gelegenheid om minder te werken, gezond hun pensioen te halen en kunnen 2.000 jongeren een vaste baan krijgen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de redactie van de nieuwe CAO. Zodra de tekst van de nieuwe cao beschikbaar is, wordt deze geplaatst op de websites van Focwa en RAI CarrosserieNL. Het nieuwe CAO-boekje wordt over ca. 2 maanden verwacht. Alle leden ontvangen daarvan een exemplaar.

CAO voor het Carrosseriebedrijf definitief - Automobielmanagement.nl

CAO voor het Carrosseriebedrijf definitief

Werkgevers en vakbonden hebben het akkoord over de nieuwe cao voor het Carrosseriebedrijf definitief goedgekeurd. Daarmee is de nieuwe cao die o.a. door Focwa en RAI CarrosserieNL is onderhandeld, van kracht geworden.

Landelijke stakingsdag in metaal en techniek

De CAO heeft een looptijd van 1 mei 2017 tot 1 juni 2019. Het akkoord voorziet in een loonsverhoging van 1,75% per 1 augustus 2017, 0,35% per 1 januari 2018, 1,75% per 1 juli 2018 en 0,31% per 1 januari 2019.

Om het huidig en toekomstig tekort aan geschoold personeel op te vangen en werken in het Carrosseriebedrijf aantrekkelijker te maken voor jongeren, is een Generatiepact afgesloten. Met dit pact krijgen ouderen de gelegenheid om minder te werken, gezond hun pensioen te halen en kunnen 2.000 jongeren een vaste baan krijgen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de redactie van de nieuwe CAO. Zodra de tekst van de nieuwe cao beschikbaar is, wordt deze geplaatst op de websites van Focwa en RAI CarrosserieNL. Het nieuwe CAO-boekje wordt over ca. 2 maanden verwacht. Alle leden ontvangen daarvan een exemplaar.