Volvo beweegt naar merk-erkend schadeherstel

Over 30 jaar worden er geen Volvo’s met schade meer hersteld in het universele schadeherstelbedrijf.

Volvo beweegt naar merk-erkend schadeherstel

Dit zei Gerben Batstra, directeur Customer Service van Volvo Cars Nederland tijdens het Acoat Selected congres eerder deze maand: "Als er over 30 jaar alleen nog autonome Volvo’s zijn, kunt u Volvo voor schadeherstel wegstrepen."

Volvo Erkend Schadeherstel

Bij schade zal het herstel dan uitsluitend nog plaatsvinden bij het Volvo Erkend Schadeherstelbedrijf. De dealer krijgt dan een loketfunctie. Batstra zei ook dat de kans groot is dat Volvo dan zelfrijdende Volvo’s inclusief een autoverzekering gaat verkopen: "Volvo accepteert volledige aansprakelijkheid als er iets mis gaat wanneer de autonomous mode ingeschakeld. Maar dan wil Volvo wel volledige controle hebben."

Visie 2020

De weg naar de autonome auto zal evenwel een geleidelijke zijn. In zijn Visie 2020: claimt Volvo dat er in 2020 geen ernstig gewonden of verkeersdoden meer zullen voorkomen in een nieuwe Volvo. En de volledig autonome Volvo zal binnen 5 jaar op de straten rijden. Batstra verwacht hierdoor dat het aantal schades fors zal afnemen, maar dat de schades wel duurder zullen worden.

Volvo beweegt naar merk-erkend schadeherstel - Automobielmanagement.nl

Volvo beweegt naar merk-erkend schadeherstel

Over 30 jaar worden er geen Volvo’s met schade meer hersteld in het universele schadeherstelbedrijf.

Volvo beweegt naar merk-erkend schadeherstel

Dit zei Gerben Batstra, directeur Customer Service van Volvo Cars Nederland tijdens het Acoat Selected congres eerder deze maand: "Als er over 30 jaar alleen nog autonome Volvo’s zijn, kunt u Volvo voor schadeherstel wegstrepen."

Volvo Erkend Schadeherstel

Bij schade zal het herstel dan uitsluitend nog plaatsvinden bij het Volvo Erkend Schadeherstelbedrijf. De dealer krijgt dan een loketfunctie. Batstra zei ook dat de kans groot is dat Volvo dan zelfrijdende Volvo’s inclusief een autoverzekering gaat verkopen: "Volvo accepteert volledige aansprakelijkheid als er iets mis gaat wanneer de autonomous mode ingeschakeld. Maar dan wil Volvo wel volledige controle hebben."

Visie 2020

De weg naar de autonome auto zal evenwel een geleidelijke zijn. In zijn Visie 2020: claimt Volvo dat er in 2020 geen ernstig gewonden of verkeersdoden meer zullen voorkomen in een nieuwe Volvo. En de volledig autonome Volvo zal binnen 5 jaar op de straten rijden. Batstra verwacht hierdoor dat het aantal schades fors zal afnemen, maar dat de schades wel duurder zullen worden.