De pilot is uitgevoerd met medewerking van zes schadeherstellers. Deze zomer wordt bepaald of er voldoende draagvlak is voor een structurele tool om kostprijzen te berekenen en om data te verzamelen, zodat de BOVAG-leden geanonimiseerd hun eigen bedrijfsvoering langs de meetlat in de branche kunnen leggen. Op 12 september worden de resultaten van de pilot en de toekomstplannen nader toegelicht.

Opstap

Branchemanager Frank Ruygrok: “Binnen onze sector leeft al langer de wens om branchecijfers te verzamelen en een benchmark te kunnen maken, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de branche barometer van BOVAG Autodealers. We hebben bij zes bedrijven een kostprijscalculatie als uitgangspunt genomen en zien dat als een mooie opstap naar het verzamelen van meer branchecijfers te zijner tijd. Doel van de pilot was om te achterhalen of de benodigde cijfers überhaupt beschikbaar waren en of deze interessant genoeg zijn voor de gewenste inzichten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding