Mercedes-Benz gebruikt nu ook Bovag garantievoorwaarden

Mercedes-Benz neemt het Bovag garantiebewijs schadeherstel op in haar merkgarantiebewijs. De ‘look and feel’ zal echter geheel Mercedes-Benz zijn. Frank Ruygrok, branchemanager schadeherstel van de Bovag: “Onder voorwaarden stellen wij het als een white label beschikbaar.”

Oproep brancheverenigingen aan leasemaatschappijen: 'laat werkzaamheden doorgaan'

Frank Ruygrok ziet het als een erkenning van de kwaliteit. “Onder voorwaarden, zoals een eigen merk-erkend herstelprogramma, kan een importeur onze garantievoorwaarden als een white label invoeren. De zogenaamde ‘look and feel’ van het merk is dan het gezicht naar buiten. Overigens wordt het in de verdere voorwaarden wel duidelijk dat het hier gaat om de standaard Bovag garantievoorwaarden.”

Met het gebruik van de voorwaarden neemt de ondernemer op zich om jaarlijks een ‘online zelfevaluatie’ in te vullen. Frank Ruygrok vult aan: “Tevens krijgen ze eens in de twee jaar een bezoek van ons om ter plekke te kijken hoe de zaken ervoor staan.”

Op dit moment is de implementatie van de Bovag Garantievoorwaarden nog gratis. Voor de toegevoegde waarde en eventuele werkzaamheden wordt niets in rekening gebracht. Iets waar de Bovag wel over na aan het denken is aldus Ruygrok. “We zijn aan het kijken of, en wat we hier eventueel voor een bedrag aan moeten hangen.”

Voor de merken BMW, Mini, VW, VW Bedrijfswagens, Audi, Seat, Skoda, Opel, Mazda, Renault, Dacia, Opel, Nissan, Hyundai en Ford bestond de tool al, en daar is nu dus Mercedes-Benz bijgekomen. Leden van Bovag Schadeherstelbedrijven die een samenwerking hebben met een Mercedes-Benz dealer met merk-erkenning, kunnen het Bovag Merkgarantiebewijs op schadeherstel aanmaken. De Mercedes-Benz dealer reikt dit garantiebewijs uit.

Aan dit Merkgarantiebewijs zitten de vertrouwde Bovag-garantievoorwaarden voor schadeherstel vast; 48 maanden garantie, bemiddeling bij geschillen, toegang tot de Geschillencommissie en dekking van garantie nakoming na faillissement.

Mercedes-Benz gebruikt nu ook Bovag garantievoorwaarden - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz gebruikt nu ook Bovag garantievoorwaarden

Mercedes-Benz neemt het Bovag garantiebewijs schadeherstel op in haar merkgarantiebewijs. De ‘look and feel’ zal echter geheel Mercedes-Benz zijn. Frank Ruygrok, branchemanager schadeherstel van de Bovag: “Onder voorwaarden stellen wij het als een white label beschikbaar.”

Oproep brancheverenigingen aan leasemaatschappijen: 'laat werkzaamheden doorgaan'

Frank Ruygrok ziet het als een erkenning van de kwaliteit. “Onder voorwaarden, zoals een eigen merk-erkend herstelprogramma, kan een importeur onze garantievoorwaarden als een white label invoeren. De zogenaamde ‘look and feel’ van het merk is dan het gezicht naar buiten. Overigens wordt het in de verdere voorwaarden wel duidelijk dat het hier gaat om de standaard Bovag garantievoorwaarden.”

Met het gebruik van de voorwaarden neemt de ondernemer op zich om jaarlijks een ‘online zelfevaluatie’ in te vullen. Frank Ruygrok vult aan: “Tevens krijgen ze eens in de twee jaar een bezoek van ons om ter plekke te kijken hoe de zaken ervoor staan.”

Op dit moment is de implementatie van de Bovag Garantievoorwaarden nog gratis. Voor de toegevoegde waarde en eventuele werkzaamheden wordt niets in rekening gebracht. Iets waar de Bovag wel over na aan het denken is aldus Ruygrok. “We zijn aan het kijken of, en wat we hier eventueel voor een bedrag aan moeten hangen.”

Voor de merken BMW, Mini, VW, VW Bedrijfswagens, Audi, Seat, Skoda, Opel, Mazda, Renault, Dacia, Opel, Nissan, Hyundai en Ford bestond de tool al, en daar is nu dus Mercedes-Benz bijgekomen. Leden van Bovag Schadeherstelbedrijven die een samenwerking hebben met een Mercedes-Benz dealer met merk-erkenning, kunnen het Bovag Merkgarantiebewijs op schadeherstel aanmaken. De Mercedes-Benz dealer reikt dit garantiebewijs uit.

Aan dit Merkgarantiebewijs zitten de vertrouwde Bovag-garantievoorwaarden voor schadeherstel vast; 48 maanden garantie, bemiddeling bij geschillen, toegang tot de Geschillencommissie en dekking van garantie nakoming na faillissement.