Rensa van Buijten is één van de weinige vrouwen in de wereld van het autoglas. Als dochter van een garagehouder had ze dolgraag het bedrijf van haar vader overgenomen. “Maar daarvoor ben ik in de verkeerde tijd geboren. Nu had het gekund”, lacht ze. Ze werkte als tandartsassistente, totdat ze bij Duobond (later hernoemd naar Glasstech) toch weer in de autowereld terecht kwam. Toen de eigenaar in 2004 het bedrijf wilde verkopen, sprong Rensa in het diepe en bouwde ze het bedrijf verder uit.

Praktijktest

Glasstech importeert en verkoopt tools en producten voor ruitreparatie, waarbij de vindingen van het Nederlandse Duobond logischerwijs een essentieel onderdeel van het assortiment vormt. “Ik verkoop alleen maar tools en harsen van topkwaliteit. Ik test alles zelf in de praktijk. Pas als ik vind dat het goed werkt, dan voeg ik het toe aan mijn assortiment.” Eén van de toptools is de Duobond Dart: het high tech ruitreparatiesysteem waarbij écht alle lucht uit een steenslagschade wordt gezogen en de hars direct en nauwkeurig wordt geïnjecteerd. “Omdat de Dart niet in aanraking komt met het hars, is reinigen van het apparaat ook niet nodig. Deze uitvinding is toepasbaar op vrijwel alle apparatuur. En de kwaliteit is optimaal.”De RL-eez ruitensnijder is al meerdere jaren geliefd bij professionals zodra een voorruit moet worden verwijderd. “Dankzij de afstandsbediening houd je controle over de snelheid en behoort draadbreuk nagenoeg tot het verleden. Omdat je zoveel controle hebt, voorkom je beschadigingen aan carrosserie, hemel en dashboard”, weet Rensa van Buijten uit eigen ervaring. “Het werk in één keer goed doen is immers wat je wilt, want dan maak je rendement.”

Passie

De RL-eez is tegenwoordig nog breder inzetbaar dankzij een speciale tool om ruiten met een sterke bolling, zoals de voorruit van een Mini of een Smart, snel en foutloos los te snijden. “Het verschil zit niet alleen in de rechthoekige vorm, maar ook in de draadgeleiding over de dubbele pulleys.” Vanuit haar passie voor het vak heeft Rensa ook verloren gewaande gereedschappen als een snorren- en pezentrekker in het assortiment. “Heel vaak hoor ik tijdens het verzorgen van een training: ‘kun jij die nog leveren? Wat geweldig’. Ik heb er al heel wat vakmannen blij mee kunnen maken. En dat is ook waarom ik het doe: mensen helpen om met plezier én rendement te kunnen werken.”

Foto: Robin Britstra

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding